Cicle Formatiu Grau Superior

Estètica integral i benestar

MÒDUL PROFESSIONAL 1: APARATOLOGIA ESTÈTICA

Aquest mòdul ensenyarà a l’alumne a manipular l’aparatologia més actual i funcional del mercat i a realitzar protocols personalitzats per a les necessitats del client.

  UF1. ELECTROESTÈTICA

L’alumne/a aprendrà a organitzar instal·lacions i equips d’electrostàtica ,respectant la legislació vigent, on s’inclouran aparells d’efecte mecànics, radiacions electromagnètiques i equips d’innovació tecnològic respectant les indicacions i contraindicacions de cada aparell.

SORTIDES

 • Visita a centres d’innovació estètica (ROSS, ESCOLA CONSUELO SILVEIRA)
 • Cosmobeauty
 • WORKSHOP: ROSS, SORISA...

MÒDUL PROFESSIONAL 2: ESTÈTICA HIDROTERMAL

Aquest mòdul engloba el contingut necessari per a la gestió de balnearis i centres termals i l’aplicació dels serveis (amb les tècniques i cosmètics més punters) propis d’aquest sector.

  UF1. HIDROTERÀPIA I COSMÈTICA TERMAL

Aprenentatge de la utilització de l’aigua termal, amb diferents tècniques (dutxa Vichy, dutxa subaquàtica, saunes, termes, talassoteràpia, dutxa Kneipp, etc… amb la finalitat de la millora de la salut i benestar. A més s’ha de seleccionar els cosmètics termals (argiles, parafines, peloides, fangs...) adients a cada necessitat del client.

  UF2. EL SERVEI D’HIDROTERÀPIA

L’alumne/a aprendrà a realitzar protocols i serveis termals personalitzats a cada client i les seves necessitats.

  UF3. LA GESTIÓ DELS SERVEIS HIDROTERMALS

Aquesta unitat formativa consta de la gestió de centres hidrotermals on hi cap el manteniment de les instal·lacions respectant els protocols de riscos laborals i d’higiene i desinfecció, organització d’agendes de treball i protocols d’acompanyament del client entre d’altres.

SORTIDES

 • Les tres unitats formatives seran treballades en les visites dels diferents balnearis de la Garriga i Caldes de Montbui i a l’ escola d’hidrotermal de Consuelo Silveira (Madrid)
 • Cosmobeauty
 • WORKSHOP: Selvert Thermal i Gandiva.

MÒDUL PROFESSIONAL 3: DEPILACIÓ AVANÇADA

En aquest mòdul es recull les diferents tècniques de depilació tant temporals com definitives acompanyades dels protocols i cosmètics necessaris per a la seva realització.

  UF1. DEPILACIÓ MECÀNICA

L’alumne/a aprèn els diferents mètodes de depilació temporal, progressiu i definitiu, mecànics (cera calenta, cera tèbia, amb fil...) aplicant les mesures adients de seguretat i higiene i el post tractament sobre la pell treballada.

SORTIDES

 • Taller de depilació amb fil.
 • WORKSHOP: Montibel·lo.

  UF2. TÈCNIQUES DE DEPILACIÓ AVANÇADA

Aprenentatge dels protocols dels diferents mètodes de depilació avançada (elèctrica, foto depilació…) aplicant les mesures adients de seguretat i higiene, així com els de pre i post tractament, a més de complimentar els formularis de consentiment.

SORTIDES

 • Visites/taller als centres d’estètica avançada.
 • Cosmobeauty
 • WORKSHOP: Sorisa, Ross.

MÒDUL PROFESSIONAL 4: MASSATGE ESTÈTIC

En aquest mòdul es recull un seguit de massatges tant sensorials com a terapèutics i treballarem des de els més tradicionals i exòtics com els de pindes o canyes de bambú fins els més actuals com les noves tècniques de quiromassatge. Tot això acompanyat d’una preparació de l’espai i acomodament del client amb tècniques auxiliars com la musicoteràpia, per exemple.

  UF1. QUIROMASSATGE

L’alumne/a aprendrà a elaborar protocols personalitzats amb les maniobres, paràmetres específics, manipulacions i cosmètics adients a les necessitats del client, a més adecuarà la cabina d’estètica per a la relaxació i acomodament del mateix. I tot això sobre una base consolidada d’anatomia i fisiologia humana.

SORTIDES

 • Visita a l’ exposició de HUMAN BODIES per veure amb més realitat l’anatomia sobre la que treballem.
 • WORKSHOP: Gandiva, Selvert i Fontdeblanc

  UF2. TÈCNIQUES ASSOCIADES

En aquesta unitat formativa treballarem tot l’acompanyament indispensable dintre del servei de quiromassatge com per exemple musicoterapia, aromaterapia, cromoterapia, tècniques respiratòries, estiraments i manipulacions entre d’altres.

SORTIDES

 • Tallers amb tècniques de relaxació varies.
 • WORKSHOP: Gandiva, Fontdeblanc, Selvert i Gerard’s

  UF3. MASSATGE SENSORIAL

Aquí es recull un seguit de diferents massatges, englobats com a sensorials, que inclou des de el massatge ayurvèdic, geotermal, tailandès... fins al de canyes de bambú o cargols de mar. Estudiats cadascú per separat amb les seves contraindicacions i indicacions, tècnica, efectes i tècniques d’acompanyament.

SORTIDES

 • Visita /taller/intercanvi amb altres escoles punteres del país com per exemple a la escola de Consuelo Silveira a Madrid.
 • WORKSHOP: Gandiva, Selvert termal, Fontdeblanc i Gerard’s.

MÒDUL PROFESSIONAL 5: DRENATGE ESTÈTIC I TÈCNIQUES PER PRESSIÓ

En aquest apartat es recull totes les tècniques de pressió necessàries en la nostra professió per al benestar del client com per exemple el drenatge limfàtic manual, reflexoteràpia i shiatsu. Acompanyats, com en la resta de protocols, per una preparació d’un espai acollidor i còmode pel client.

  UF1. DRENATGE LIMFÀTIC MANUAL

Elaboració de procediments de treball amb recollida de dades i necessitats del client i la realització de la tècnica del drenatge limfàtic manual amb les tècniques i manipulacions personalitzades per al benefici de cada òrgan i el seu bon funcionament.

  UF2. TÈCNIQUES DE PRESSIÓ

Recopilació de diferents tècniques de pressió necessàries per al bon funcionament de l’organisme humà. Estudiarem una per una amb les seves pautes, indicadors, mesures, etc. Alguna d’elles són la reflexoteràpia i el shiatsu.

SORTIDES

 • Treballant les 2 unitats, farem visita/tallers amb d’altres professionals de la professió com per exemple a la escola de Consuelo Silveira.
 • Visita a Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Gandiva, Selvert i Fondeblanc.

MÒDUL PROFESSIONAL 6: MICROPIGMENTACIÓ

Aprenentatge d’un dels serveis més elaborats de la nostra professió i amb una creixent demanda ja que no solament es realitza per a una petita correcció facial o corporal del client sa, sinó que el pacient oncològic el necessita per a la seva recuperació emocional i això, malauradament està a l’alça. Tot això comporta una preparació a nivell higienicosanitari important.

  UF1. TÈCNIQUES PRÈVIES A LA MICROPIGMENTACIÓ

L’alumne/a practicarà tota la preparació prèvia al servei de la micropigmentació, començant per una recollida de dades i necessitats del client, fins al disseny de les correccions de les diferents zones a treballar (aurèola, celles, llavi…), intentant millorar l’aparença del client sense caure en la artificialitat ja que és un tipus de servei on hi ha una gran majoria de pacients post-oncològics.

  UF2. TÈCNIQUES DE MICROPIGMENTACIÓ

En aquest apartat estudiarem la tècnica del demògraf respectant la normativa vigent i les característiques dels pigments emprats relacionant-los amb la colorimetria cutània . També es treballarà la importància de les mesures higienicosanitàries, primers auxilis i tractament de la pell abans i després del tractament.

SORTIDES

 • Xerrades amb professionals de l'estètica on faran veure a l’alumne la necessitat de la nostra eficàcia en el servei amb el pacient oncològic i el grau de satisfacció del mateix.
 • Visita a Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Microart.

MÒDUL PROFESSIONAL 7: PROCESSOS FISIOLÒGICS I D’HIGIENE EN IMATGE PERSONAL

Contingut exclusivament anatòmic i fisiològic del cos humà necessari per als serveis d’estètica. A més coneixerem els diferents microorganismes que podem interactuar i provocar infeccions tant al client com al professional.

  UF1. ORGANITZACIÓ GENERAL DEL COS HUMÀ

A la nostra professió treballem diàriament amb el cos humà així que es necessari un bon coneixement del mateix i del seu funcionament. En aquesta unitat treballarem l’aparell circulatori, aparell respiratori, la pell, aparell locomotor, sistema endocrí i sistema nerviós i el seu funcionament.

  UF2. IMATGE PERSONAL I HÀBITS DE VIDA SALUDABLE

En aquest apartat treballarem aparell digestiu i aparell reproductor a més dels components antropomètrics de la imatge personal del cos humà. I per últim la higiene i hàbits saludables adequats per tenir una bona salut.

  UF3. NORMATIVA HIGIENICOSANITARI EN IMATGE PERSONAL

Aprenentatge dels mètodes de neteja i desinfecció per als espais de treball a més del reconeixement dels diferents microorganismes i les seves evolucions.

SORTIDES

 • Visita a la exposició “Human Bodies”

MÒDUL PROFESSIONAL 8: DERMOESTÈTICA

En aquest mòdul L'alumne/a aprendrà a diagnosticar possibles alteracions cutànies i la elaboració del servei amb el cosmètic i la tècnica adient.

  UF1. L’ÒRGAN CUTANI I LES SEVES ALTERACIONS

Estudi de la pell en profunditat analitzant les seves parts i les seves alteracions.

SORTIDES

 • Visita a la exposició “Human Bodies”

  UF2. ANÀLISI I DIAGNOSI FACIAL I CORPORAL

Realització de diagnòstic facial i recollida de dades en una fitxa tècnica. Reconeixement d’aparells i eines de diagnòstic facial i corporal com a la llum de Wood, lupa, sebòmetre, microcàmara, tallímetre, bàscula...

  UF3. TRACTAMENTS ESTÈTICS FACIALS I CORPORALS

L’alumne/a aprendrà a dissenyar el protocol adient a cada necessitat i la posterior realització del servei.

SORTIDES

 • Per treballar les dos unitats formatives visitarem centres d’estètica avançada (Mimat, Pilar Pérez)
 • Cosmobeauty
 • WORKSHOP: Sorisa, Ross ,Selvert, Gandiva, Genidentity.

MÒDUL PROFESSIONAL 9: COSMETICA APLICADA A ESTÈTICA I BENESTAR

En aquest apartat el món del cosmètic es planteja des de diferents punts de vista segons la necessitat o preferencia del client , des de el cosmètic fabricat dintre d’un laboratori amb principis actius sintètics fins al cosmètic vegà tan de moda.

  UF1. COSMETOLOGIA GENERAL

En aquesta unitat s’elaboraran cosmètics coneixent prèviament cada ingredient i la seva aplicació amb els seus efectes secundaris respectant la reglamentació tecnicosanitaria vigent.

  UF2. COSMETICS CUTANIS

Es treballaran els cosmètics adients a cada tipus de pell per la seva neteja, hidratació, nutrició, protecció solar, envelliment, bronzejament i post solar, depilació, etc.

  UF3. COSMETICS ESPECIALS I INNOVACIONS COSMÈTIQUES

A part de la cosmètica tradicional i convencional l’alumne coneixerà un altre tipus de cosmètic més innovador d’utilització mèdica com per exemple l’àcid hialurònic, botox, etc. I vehiculitzadors com les microesferes o nano esferes. A part veurem com funciona la nutricosmètica.

  UF4. FITOCOSMÉTICA I AROMATERAPIA

Coneixerem el món vegetal i com pot ajudar-nos a fabricar cosmètics alternatius, vegans i sostenibles dins d’aquesta societat que cada vegada ens ho demana més ja que el client d’avui dia és més exigent i té més informació al seu voltant.

SORTIDES

 • Taller amb professionals que ens ajudaran en la fabricació de cosmètics saludables i sostenibles
 • Aprendrem a recollir i a elaborar la nostra matèria prima, “les plantes”, i per això visitarem el “Parc de les olors” de Santa Eulalia de Ronçana.
 • Visitarem el laboratori de la casa comercial Lendan on es realitza la fabricació de cosmètics sintètics i el seu I+D.
 • Visita a Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Gandiva, Lendan, Selvert, Genidentity.

MÒDUL PROFESSIONAL 10: TRACTAMENTS ESTÈTICS INTEGRALS

Mòdul específic en organitzar i fer protocols als serveis dels tractaments facials i corporals personalitzats on també s’aprèn a treballar conjuntament amb professionals mèdics estètics.

  UF1. LA CABINA D’ESTÈTICA INTEGRAL

Planificació i organització de l’espai de la cabina d’estètica amb l’ambient propici i còmode tant per al client com per el professional. Es profunditzarà en l ‘assessorament del client abans i després del servei.

  UF2. ATENCIÓ ALS CLIENTS, PROMOCIÓ I VENDES

L’alumne/a a d’aprendre a identificar les necessitats del client per a oferir el servei postvenda i el manteniment a casa sota un assessorament personalitzat . També es important conèixer els tipus de clients i la manera d’apropar-nos a ells i la elaboració d’un bon màrqueting per al rendiment del negoci.

  UF3. TRACTAMENTS FACIALS I CORPORALS PERSONALITZATS

Una vegada que detectem el tipus de client i les seves necessitats elaborem el tractament i la postvenda de serveis complementaris i cosmètics de seguiment a casa.

SORTIDES

 • Contarem amb xerrades i exposicions de professionals que indicaran i donaran idees i eines per al tracte amb el client, la venda i promocions.

  UF4. TRACTAMENTS ESTÈTICS PREOPERATORIS I POSTOPERATORIS

L’alumne/a realitzarà els serveis pre i post d’intervencions estètiques, on prepararà la pell abans per millorar els resultats i tractarà la pell després per aconseguir resultats més satisfactoris. És un àmbit interessant ja que el professional treballarà al costat d’un equip mèdic estètic.

SORTIDES

 • Visita /taller a l’escola de Consuelo Silveira a Madrid, visita a centres especialitzats en aquest apartat com a Mimat, Granollers .
 • WORKSHOP: Selvert termal, Gandiva i aparatologia de Ross i Sorisa.

MÒDUL PROFESSIONAL 11: FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL

El professional de l'estètica ha de saber controlar tots els riscos possibles dintre de la empresa ocasionats per la nostra activitat, elaborant plans d’evacuació, primers auxilis, etc...

També necessita estar al dia de la normativa de la Seguretat Social tant com a treballador i com a empresari.

  UF1. INCORPORACIÓ AL TREBALL

Recerca activa d’ocupació (formes de recerca de feina, llocs on accedir tant virtualment com físicament), identificar el paper de la Seguretat Social reconeixent les prestacions, obligacions de l’empresari, cotització, contractació, nòmines, etc...

  UF2. PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Aquesta unitat treballa el món relacionat amb els factors de risc a la empresa, elaborar plans de prevenció de riscos i identificar les responsabilitats dels implicats, actuacions d’emergència amb ferits, etc...

SORTIDES

 • La unitat 2 es treballa de manera conjunta i activa amb cicles d’emergències mèdiques de Granollers.

MÒDUL PROFESSIONAL 12: EMPRESA I INICIATIVA EMPRENEDORA

  UF1. EMPRESA I INICIATIVA EMPRENEDORA

Aquest mòdul ensenya a l’alumne a dissenyar i crear una empresa tant a nivell jurídic, com a màrqueting, comptabilitat bàsica, impacte mediambiental, etc...

MÒDUL PROFESSIONAL 13: PROJECTE D’ESTÈTICA INTEGRAL I BENESTAR

  UF1. PROJECTE D’ESTÈTICA INTEGRAL I BENESTAR

Al final del segon cicle entre l’alumne/a i l’escola es decidirà el tema per realitzar el projecte de final de curs on l’alumne/a a de dissenyar, planificar, establir els objectius amb el pressupost econòmic, etc. En aquest projecte estaran inclosos tots els mòduls treballats al llarg dels 2 anys i es farà una exposició, amb una valoració final, a tota la comunitat.

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ? Contacta amb nosaltres