Cicle Formatiu Grau Mitjà

estètica i bellesa

MÒDUL PROFESSIONAL 1: TÈCNIQUES D’HIGIENE FACIAL I CORPORAL

En aquest mòdul l’alumne coneixerà les tècniques, cosmètics i aparatologia per netejar i hidratar profundament la pell facial i corporal.

  UF1. HIGIENE FACIAL

Unitat formativa dedicada exclusivament a la neteja de la pell facial de manera superficial, mitja i profunda amb l’aplicació de diferents cosmètics i aparatologia i la realització de diferents maniobres i tècniques de massatge especialitzats a cada tipus de pell.

  UF2. HIGIENE CORPORAL

Aquesta unitat treballa la neteja de la pell corporal utilitzant cosmètics i aparatologia adient amb la realització de diferents tècniques de massatge. Tot allò, de manera personalitzat adequat a les necessitats del client.

  UF3. HIDRATACIÓ FACIAL I CORPORAL

Aquest contingut s’encarrega del tractament d’hidratació tan facial com a corporal de manera superficial i profunda segons les necessitats en pells post solars, sensibles, etc.

SORTIDES

 • Demostracions de les cases comercials amb els tractaments més novedosos.
 • Visita a la fira Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Selvert, Gandiva i D’bullon

MÒDUL PROFESSIONAL 2: MAQUILLATGE

Aquestes hores van dedicades al maquillatge a totes les seves aplicacions en bellesa com el social, de publicitat i espectacles i la correcció de celles i pestanyes.

  UF1. MAQUILLATGE SOCIAL

Treballem l’estudi dels ovals facials i faccions amb els seus defectes i possibles correccions (visagisme) mitjançant el maquillatge i la combinació de colors adients. En concret es treballaran els maquillatges de dia, tarda/nit, festa, núvia i masculí.

  UF2. MAQUILLATGE DE PUBLICITAT I ESPECTACLES

En aquesta ocasió el maquillatge treballat és el d’espectacles i publicitat i la complexitat de la correcta elecció dels colors, correccions... tenint en compte la llum, vestuari, època, espai(passarel·la,sessió fotogràfica..).

  UF3. BELLESA DE CELLES I PESTANYES

Aquesta unitat es dedica exclusivament al disseny i correccions de celles i pestanyes a nivell de color, extensió i forma.

SORTIDES

 • Tallers d’aplicació i extensions de pestanyes postisses amb diferents tècniques.
 • Visita a la fira Cosmobeauty.
 • Groomings i Backstage amb professionals i artistes de la professió.
 • WORKSHOP: Lendan, Stage Line i d’Orleac.

MÒDUL PROFESSIONAL 3: DEPILACIÓ MECÀNICA I DESCOLORACIÓ DEL BORRISSOL

Contingut específic de l’ eliminació temporal del pèl facial i corporal amb diferents tècniques.

  UF1. DEPILACIÓ I DESCOLORACIÓ

Aprenentatge de la depilació i epilació del pell facial i corporal amb totes les tècniques mecàniques (cera calenta, tèbia, pinces, fil...) i a més la realització de la descoloració del borrissol.

SORTIDES

 • Taller de la depilació amb fil per expertes natives.
 • Visita a la fira Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Pollié i Montibel·lo.

MÒDUL PROFESSIONAL 4 : ESTÈTICA DE MANS I PEUS

Mòdul dedicat a la cura de la pell i ungles de les mans i peus i el seu envelliment a través del color.

  UF1. MANICURA

Aprenentatge de tècniques, cosmètics i aparells per a l’estudi, tractament d’alteracions i embelliment de la pell i ungles de la mà.

  UF2. PEDICURA

Aprenentatge de tècniques, cosmètics i aparells per a l’estudi, tractament d’alteracions i embelliment de la pell i ungles del peu.

  UF3. TRACTAMENTS ESTÈTICS DE MANS I PEUS

Relació de tècniques , cosmètics i aparells específics per al tractament estètic de mans i peus com per exemple: tractament de pells envellides, tractaments d’alteracions de la vascularització, tractament per a la pigmentació, tractaments per a la hiperhidrosis i males olors, etc.

  UF4. DECORACIÓ D’UNGLES NATURALS

Realització de tècniques amb esmalts per a la decoració d’ungles naturals amb pinzell, punxó, aerògraf, productes acrílics... amb dissenys florals, francès, pics, fantasia, relleu amb diferents altures...

SORTIDES

 • Tallers exclusius de relleus i acrílics.
 • Visita a la fira Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Andreia i Thuya en quant a la decoració de les ungles i Selvert thermal i Gandiva en quant als tractaments amb el suport de l’aparatologia com l’escalfador de parafina.

MÒDUL PROFESSIONAL 5: TÈCNIQUES D’UNGLES ARTIFICIALS

Aprenentatge bàsic a la nostra professió sobre les tècniques de decoració i fabricació d’ungles artificials com el gel i l’acrílic.

  UF1. TÈCNIQUES D’UNGLES ACRÍLIQUES

Protocols orientats a la tècnica d’esculpir amb acrílics amb relleus, efecte 3D, stiletto, etc.

  UF2. TÈCNIQUES D’UNGLES DE GEL I TÈCNIQUES MIXTES

Protocols orientats a la elaboració d’ungles de gel i les tècniques de maquillatge com la francesa, mitja lluna, floral, marbre, etc. A més de l’aprenentatge de la eliminació total del gel o del farciment.

SORTIDES

 • Groomings amb els professionals del sector
 • Visita a la fira Cosmobeauty.
 • WOKSHOP: Andreia i d’Orleac.

MÒDUL PROFESSIONAL 6: ANÀLISI ESTÈTICA

Apartat dedicat a l’anàlisi de la pell i les seves alteracions i tota l’aparatologia emprada en el seu diagnòstic i tractament.

  UF1. LA PELL I LES SEVES ALTERACIONS BÀSIQUES

En aquesta unitat es treballarà l’anatomia i la fisiologia de la pell i els seus annexes, ja que a la nostra professió necessitem un coneixement acurat amb totes les seves alteracions i les seves variants per a un bon diagnòstic i tractament.

  UF2. EQUIPS PER A L’ANÀLISI ESTÈTIC I EL DIAGNÒSTIC

Per a que la unitat formativa 1 pugui portar-se a terme necessitem l’ajuda de l’aparatologia especifica com la llum de Wood, el sebòmetre, la microcàmara, etc.

  UF3. APARELLS PER A TRACTAMENTS BÀSICS D’ESTÈTICA

Si es important l’aparatologia per al diagnòstic també ho és la emprada en el propi tractament com per exemple: vapor, ozó, alta freqüència, etc.

SORTIDES

 • Demostracions de cases comercials amb els aparells més importants i les seves aplicacions
 • Visita a la fira Cosmobeauty.
 • WORKSHOP: Ross i Sorisa.

MÒDUL PROFESSIONAL 7: ACTIVITATS EN CABINA D’ESTÈTICA

Espai dedicat a l’aprenentatge de l’ organització de la cabina per a cada servei i l’atenció acurada del client en tot moment.

  UF1. LA CABINA D’ESTÈTICA I BELLESA

Aquí l’alumne/a aprendrà a organitzar el lloc de treball (estris, apartologia, cosmètics, etc.), a planificar l’agenda de clients, control del magatzem i portar a terme la normativa vigent higienicosanitària en cada servei.

  UF2. COORDINACIÓ DELS SERVEIS D’ESTÈTICA I BELLESA

Aquest contingut s’encarrega de mostrar la forma d’atendre al client des de la recepció fins al seu acomiadament passant per l’assessorament de producte i l’avaluació del grau de satisfacció.

MÒDUL PROFESSIONAL 8: IMATGE CORPORAL I HÀBITS SALUDABLES

En la nostra professió és important el coneixement del cos humà i el seu funcionament per a realitzar els serveis més adients a les necessitats del client i com repercuteix una bona salut en l’aparença estètica.

  UF1. APARELLS I SISTEMES DEL COS HUMÀ

Coneixement de l’anatomia i fisiologia humana, en concret l’aparell circulatori i limfàtic, aparell respiratori, aparell locomotor, sistema nerviós i endocrí.

  UF2. PAUTES DE VIDA SALUDABLE

Apartat dedicat a l’aparell digestiu i reproductor i a l’estudi antropomètric i els diferents somatotips relacionant-los amb els canons de bellesa i la seva evolució en la història.

  UF3. HIGIENE I DESINFECCIÓ EN ELS SERVEIS D’IMATGE PERSONAL

Coneixement (orígens, evolució, forma d’actuació, etc.) dels microbis patògens i no patògens que poden intervenir en la nostra professió provocant infeccions i malalties. I per tant, poder prevenir-les amb protocols d’actuació pre i post al servei realitzat.

SORTIDES

 • Visita a Human Bodies i a Cosmocaixa

MÒDUL PROFESSIONAL 9: COSMETOLOGIA PER A ESTÈTICA I BELLESA

Aprenentatge dels cosmètics emprats al món de l'estètica amb diferents aplicacions i funcions.

  UF1. COSMÈTICS I FORMES COSMÈTIQUES PER A ESTÈTICA

Estudi dels ingredients més importants dels diferents cosmetics amb les seves funcions i aplicacions i com s’elaboren dins del laboratori.

  UF2. COSMÈTICS D’HIGIENE

Coneixement específic dels cosmètics per a la higiene de la pell facial i corporal i de quina manera actuen sobre ella.

  UF3. COSMÈTICS D’HIDRATACIÓ, MANTENIMENT I PROTECCIÓ DE LA PELL

Coneixement específic dels cosmètics per la hidratació i protecció de la pell facial i corporal i com actuen sobre ella.

  UF4. COSMÈTICS DECORATIUS

Coneixement específic dels cosmètics emprats per a la decoració a nivell de maquillatge facial i corporal, d’ungles, etc.

Aplicant les normes de seguretat.

  UF5. COSMÈTICS PER ALS ANNEXOS CORNIS DE LA PELL

Cosmètics específics per a la cura del pèl (descoloració, extracció, rasurat ....), cutícules, etc.

SORTIDES

 • Visita al laboratori de productes estètics i el seu I+D
 • WORKSHOP: Gandiva, Selvert, Lendan i Pollié

MÒDUL PROFESSIONAL 10: PERFUMERIA I COSMÈTICA NATURAL

  UF1. PERFUMERIA I AROMATERAPIA EN ESTÈTICA

L’alumne/a aprendrà la formulació dels perfums, la seva forma de classificació segons la nota de fons, cos i sortida relacionant-lo amb les sensacions olfactives...

També treballarem el món de l’aromateràpia :el seu origen, composició, formes d’aplicació, precaucions, etc. I la seva relació amb el sector de l'estètica.

  UF2. COSMÈTICA NATURAL

Entrarem en la fito cosmètica aprenent a aconseguir les matèries primes, elaborar-les i preparar-les per al seu ús en els serveis d’estètica com per exemple: pindes , micronitzats, nutricosmètica, cosmètica marina (algues, crustacis, caviar, petxines...), vi, xocolata,etc.

SORTIDES

 • Visita/taller al “parc de les olors” de Santa Eulalia de Ronçana on aprendrem la manera de cultivar, fer la collita i preparar les plantes per al seu ús òptim.
 • Visita a la fira Cosmobeauty
 • Taller amb professionals que ens ensenyaran a fer les barreges i concentracions adequades per fabricar els cosmètics naturals adients.
 • WORKSHOP: Fontdeblanc, Gandiva i lo més important, la natura del nostre entorn.

MÒDUL PROFESSIONAL 11: MÀRQUETING I VENDA EN IMATGE PERSONAL

A la nostra professió no es suficient amb saber realitzar les tècniques i protocols de cada servei sinó que hem de saber vendre’l.

  UF1. MÀRQUETING I COMUNICACIÓ

Aprendràs a fer màrqueting sense ser-ne un expert i sobretot el màrqueting que necessitem a la nostra professió el “MIX”: producte, preu, distribució, comunicació, promocions i persones.

  UF2. PROMOCIÓ I VENDA DE PRODUCTES I SERVEIS

“Ostres, sabries vendre’m un boli?” “No és veritat que no sapiguem negociar”, que són les vendes i com funcionen. Tècniques per aprendre a vendre. La negociació.

MÒDUL PROFESSIONAL 12: FORMACIÓ I ORIENTACIÓ LABORAL

“Com pots buscar feina si no saps qui ets i desconeixes el sector”

  UF1. INCORPORACIÓ AL TREBALL

Eines per definir-te: competències, actituds, valors, CV...

Que busquen les empreses i com realitzen la contractació de personal: conveni, nòmina, lleis laborals, etc.

  UF2. PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Bàsicament aprendrem a treballar sense risc. Quins tipus de riscos existeixen a la professió i com és la normativa que ens afecta.

MÒDUL PROFESSIONAL 13: EMPRESA I INICIATIVA EMPRENEDORA

  UF1. EMPRESA I INICIATIVA EMPRENEDORA

Aquest mòdul ensenya a l’alumne/a a dissenyar i crear una empresa tan a nivell jurídic, com a màrqueting, comptabilitat bàsica, impacte mediambiental, etc...

MÒDUL PROFESSIONAL 14: ANGLÈS TÈCNIC

L’anglès és important en la nostra societat per poder relacionar-nos dintre de la professió amb d’altres professionals i ampliar el nostre ventall d’oportunitats laborals i enriquir-nos com a persones i treballadors.

  UF1. ANGLÈS TÈCNIC

En aquest mòdul l’alumne/a ha d’arribar a aconseguir fluïdesa en una conversa bàsica en anglès per poder relacionar-se amb d’altres professionals, clients o proveïdors de parla anglesa.

MÒDUL PROFESSIONAL 15: SÍNTESIS

  UF1. SÍNTESI

Al final del segon cicle entre l’alumne/a i la escola es decidirà el tema per realitzar el projecte de final de curs on l’alumne/a a de dissenyar, planificar, establir els objectius amb el pressupost econòmic, etc. En aquest projecte estaran inclosos tots els mòduls treballats al llarg dels 2 anys i es farà una exposició, amb una valoració final, a tota la comunitat.

NECESSITES MÉS INFORMACIÓ? Contacta amb nosaltres